Winkels MS Mode zijn weer open

De curatoren van MS Mode en Rabobank hebben een akkoord bereikt over de winkelinkomsten. Daarom kunnen de winkels vanaf maandag weer open. Dat hebben de partijen bekendgemaakt.

Volgens beide partijen is het ‘in het belang van alle betrokkenen’ dat de winkels weer open gaan. Dit zou de doorstartmogelijkheden vergroten. Er kunnen voorlopig weer 840 mensen aan het werk dankzij de heropende winkels.

Vorige week lagen de twee partijen nog met elkaar in de clinch over de verkoopopbrengst. Zo zou Rabobank, die meer dan 30 miljoen euro in de keten heeft zitten, alle inkomsten inclusief btw opstrijken. De curatoren -toen nog bewindvoerders- staken daar een stokje voor en toen ze er samen met de Rabobank niet uitkwamen, besloten ze om alle MS Mode-winkels te sluiten.

De interesse in een overname van de failliete modeketen groeit, melden bronnen aan het FD. Er zouden zich al zo’n 12 gegadigden met belangstelling hebben gemeld. Een van de namen die wordt genoemd is de huidige eigenaar Roland Kahn, die die eveneens schuldeiser is. Het bedrijf van de retailondernemer (Kahn heeft ook Coolcat en America Today onder zijn hoede, red.) had in 2014 al een lening van 4,5 miljoen euro uitstaan bij MS Mode. Kahn heeft het bericht niet bevestigd.

Binnen 3 weken willen de curatoren meer duidelijkheid over een eventuele doorstart of overname van bedrijfsonderdelen. Als het aan curator Cees de Jong ligt, wordt er 'tempo gemaakt' met de onderhandelingen. Of het bedrijf in z'n geheel kan worden overgenomen is nog maar de vraag. Een verkoop van bedrijfsonderdelen sluit hij niet uit. "Het mooiste zou zijn als een partij alles wil overnemen. Maar MS Mode is een vrij grote organisatie, dus ik ben niet verbaasd als er een partij is die delen van de keten in de eigen organisatie wil inpassen," stelt hij in de Telegraaf.

Beeld: Facebook MS Mode
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN