• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Winkels V&D blijven nog weken dicht

Winkels V&D blijven nog weken dicht

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |UPDATE

De vestigingen van V&D blijven nog weken gesloten. Vanaf maandag zijn de winkels dicht. Er wordt nog steeds onderhandeld over een doorstart of overname, maar zelfs als die er komt zal het nog minstens anderhalve maand duren voordat de winkels weer opengaan.

Maandagochtend lieten de curatoren weten dat de onderhandeling ‘een zeer complexe puzzel is die op dit moment nog niet kan worden gelegd’. Er is drie dagen uitstel gevraagd om tot een oplossing voor het failliete warenhuis te komen. Volgens de woordvoerder van V&D zijn er nog geen negatieve reacties gekomen op het verzoek en wordt er gewoon verder onderhandeld.

Zelfs als het lukt om een doorstart te maken, zullen de winkels pas na een paar weken opengaan. Dat komt omdat het personeel opnieuw in dienst moet worden genomen, ook moeten de winkels opnieuw worden ingericht en bevoorraad.

Volgens woordvoerder Edwin van Wijk was het sluiten van de winkels gepland. “De winkels zouden sowieso dicht zijn gegaan. De curatoren hebben op 31 december bij het faillissement bepaald dat de winkels nog anderhalve maand zouden open blijven. Dat is morgen. En om een faillissement goed te kunnen afwikkelen moet je inventariseren welke voorraad er nog in de winkels is. Dat moet worden afgerekend met de schuldeisers, ook na een doorstart,” zegt hij tegens NOS. Dat betekent dat het personeel alle artikelen in de winkels en de magazijnen moeten inscannen, zodat bij een doorstart of einde duidelijk is van wie de niet-verkochte goederen zijn en naar wie ze terug moeten.

Hoewel bij menig V&D-medewerker de moed inmiddels in de schoenen is gezakt, ziet Van Wijk nog steeds kansen voor een mogelijke doorstart. "Het is nog lang niet gedaan," zegt hij.

Beeld: Facebook V&D

V&D