De omzet van Asos Plc is in de eerste zes maanden van het boekjaar met 14 procent gestegen, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van de e-tailer. Ondanks de omzetstijging is de winst voor belastingen gedaald met 87 procent.

“We zijn gegroeid met 14 procent ondanks een competitieve markt,” aldus CEO Nick Beighton in het verslag. “Asos heeft meer in zijn mars. We hebben een aantal dingen geïdentificeerd die we beter kunnen doen en ondernemen gericht actie. We hebben het vertrouwen dat we een beter resultaat hebben in het tweede halfjaar en passen onze verwachting voor het gehele jaar niet aan.” Beighton voegt toe: “We geloven dat uiteindelijk maar een handjevol bedrijven echt een wereldwijd bereik hebben in deze markt. We zijn vastbesloten dat Asos een van hen zal zijn.”

De omzet kwam aan het einde van de zes maanden terecht op 1,314 miljard pond (1,524 miljard euro). De winst voor belastingen lag op 4 miljoen pond (4,6 miljoen euro) in vergelijking met 29,9 miljoen pond (34,7 miljoen euro) een jaar eerder. Het resultaat van de groep werd beïnvloed door projecten op de grote schaal omtrent de transformatie van Asos, aldus het verslag. Ook de beslissingen omtrent marketing, prijsniveau en voorraad tijdens de periode van transformatie speelden een rol bij het resultaat van het eerste halfjaar. Het effect van de investeringen in de technische platforms en de logistiek van het bedrijf moeten in het tweede halfjaar beter zichtbaar zijn.

De groei van omzet van Asos viel in Europa tegen voornamelijk door zwakte in de Duitse en Franse markt. De Europese markt in zijn geheel behaalde een omzetgroei van 10 procent bij gelijke wisselkoersen, maar zonder de resultaten van Duitsland en Frankrijk kwam het groeipercentage van Europa neer op 22 procent. In thuismarkt Groot-Brittannië nam de omzet toe met 16 procent. In de Verenigde Staten bleef de omzetgroei net als in Europa achter bij de verwachting, in het gebied steeg de omzet met 4 procent. In de rest van de wereld steeg de omzet met 9 procent.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN