• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Wisselkoersen zitten omzetgroei Global Fashion Group dwars in Q1

Wisselkoersen zitten omzetgroei Global Fashion Group dwars in Q1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Bij gelijke wisselkoersen is de omzet van de Global Fashion Group in het eerste kwartaal met 17,6 procent gegroeid, maar dankzij de devaluatie van de Russische roebel, Australische dollar en Braziliaanse Real komt de feitelijke groei maar op 3,6 procent neer.

De groep behaalde een omzet van 247 miljoen euro in het eerste kwartaal. In het portfolio bevinden zich Lamoda, Dafiti, Zalora en The Iconic. Brutowinst bedroeg in de eerste drie maanden van het boekjaar 87,6 miljoen euro. Het aangepaste EBITDA kwam neer op een verlies van 32,2 miljoen euro.

Lamoda behaalde een omzet van 81,3 miljoen euro dankzij een groei van 1,5 procent bij gelijke wisselkoersen. Wanneer de wisselkoersen van de roebel worden meegenomen, nam de omzet met 9 procent af. Dafiti zag de omzet toenemen met 24,3 procent bij gelijke wisselkoersen naar 75,2 miljoen euro. Zakira en The Iconic zagen de omzet stijgen met 30,5 en 37,2 procent bij gelijke wisselkoersen. Netto omzet kwam bij de merken neer op 76,7 en 84,7 miljoen euro.

Beeld: Global Fashion Group website

Dafiti
Global Fashion Group
LaModa
The Iconic
ZALORA