• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Wordt Isabel Marant verkocht?

Wordt Isabel Marant verkocht?

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Franse modelabel Isabel Marant zou in gesprek zijn met Eurazeo om een meerderheidsbelang te verkopen aan het private equity bedrijf. Dat melden ingewijden aan Reuters.

Private equity partij Eurazeo zou al een aantal weken in gesprek zijn met Isabel Marant. Het zou echter nog niet dicht bij een deal zijn, en dat zou zo maar nog weken of zelfs maanden kunnen duren. Het is zelfs nog niet zeker dat er een deal komt.

Modelabel Isabel Marant werd in 1994 opgericht door de gelijknamige ontwerpster, die het bedrijf nog steeds in handen heeft. De jaarlijkse omzet wordt geschat op bijna 200 miljoen euro, zeggen bronnen. Als er een deal wordt gesloten, zou de designer haar internationale aanwezigheid willen uitbouwen en nieuwe productcategorieën willen lanceren, zoals tassen en lederproducten.

’Eurazeo in gesprek over overname Isabel Marant’

Naar verluidt zou Eurazeo al een aantal investeringen hebben gedaan in de mode- en luxe-industrie in de afgelopen jaren. Waarvan de deelname aan de fondswerving voor de luxe e-tailer Vestiaire Collective de meest recente was. Tevens heeft de private equity partij geïnvesteerd in het Italiaanse outdoormerk Moncler, die twee jaar geleden op de beurs van Milaan geïntroduceerd werd. Vorig jaar nam Eurazeo nog een belang van 10 procent in het Spaanse merk Desigual.

Isabel Marant staat bekend om haar moderne, urban en bohemian stijl. Haar naamsbekendheid werd een stuk groter toen ze een capsule collectie ontwierp in samenwerking met fast fashionketen H&M. Zelf heeft het modemerk 19 eigen winkels wereldwijd. Het grootste deel van de omzet komt echter vanuit de groothandel, zoals warenhuizen en multi brand stores.

Recentelijk kwam de ontwerpster in het nieuws wegens een plagiaatkwestie; de ontwerpster zou haar geborduurde blouse gekopieerd hebben van de traditionele kleding uit het Mexicaanse dorp Santa Maria Tlahuitoltepec, in de provincie Oaxaca. Marant gaf toe dat ze zich had laten inspireren door de traditionele kledij, maar zegt ook dat ze nooit heeft beweerd dat de tuniek door haar bedacht en ontworpen was.

Isabel Marant