YNAP gaat Midden-Oosterse joint venture aan

Yoox Net-a-Porter Group breidt uit in het Midden-Oosten. De luxe e-tailer gaat een joint venture aan met de Midden-Oosterse investeringsgroep Symphony Investments om een grote luxe online platform in de regio te lanceren.

Het nieuwe bedrijf, waarvan YNAP 60 procent in handen zal hebben en Symphony Investments de overige 40 procent, zal de sites Net-a-Porter, Mr Porter, Yoox en The Outnet beheren in het Midden-Oosten. Tevens zal het de webshops van diverse modemerken beheren. De sites zullen in 2018 en 2019 opnieuw gelanceerd worden in de regio als onderdeel van de joint venture.

Alabbar steunt groei

Het nieuwe bedrijf zal in Dubai gevestigd zijn, waar het ook een distributiecentrum zal openen. Symphony Investments zal de gemeenschappelijke onderneming de komende drie jaar grotendeels financieren. Voorzitter Mohamed Alabbar noemt het Midden-Oosten ‘een van de hardst groeiende mondiale centra voor luxe retail’.

“Met deze joint venture gevestigd in Dubai, een mondiaal zakelijk en recreatief centrum, zullen wij als eerste een splinternieuwe luxe online retailbeleving introduceren met technologistiek. Het zal de retailsector opnieuw definiëren en een nieuwe manier creëren om toegang te verschaffen aan ’s wereld’s luxe merken, dankzij de Yoox Net-a-Porter Group,” aldus Alabbar in een persverklaring.

Alabbar, die afgelopen april met zijn bedrijf Alabbar Enterprises een aandeel van 100 miljoen euro nam in YNAP, investeerde onlangs 500 miljoen dollar in Noon.com, een grote e-tailer gericht op het Midden-Oosten. De Saudische overheidsfonds investeert ook 500 miljoen dollar in de onderneming.

Volgens Luca Solca, hoofd luxe goederen bij Exane BNP Paribas, zou internationale groei dankzij joint ventures met vermogende buitenlandse bedrijven als zakelijke blauwdruk kunnen fungeren voor YNAP. “YNAP heeft duidelijk mondiale ambities, maar mogelijk ontbreken de middelen om dit onafhankelijk waar te kunnen maken ,” zei hij in een interview met Business of Fashion. “Joint ventures als deze zouden een blauwdruk kunnen vormen voor YNAP om nieuwe markten aan te boren.”

De joint venture zal zich aanvankelijk richten op de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Kuwait, Qatar, Bahrein en Oman. Uitbreiding naar andere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika behoort tot de toekomstplannen.

Foto: YNAP

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN