• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zalando-oprichters blijven bedrijf nog vier jaar besturen

Zalando-oprichters blijven bedrijf nog vier jaar besturen

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

DDe twee oprichters en co-CEO's van Zalando: Robert Gentz (links) en David Schneider (rechts) Credits: Zalando

Zalando-oprichters Robert Gentz en David Schneider blijven nog eens vier jaar extra aan het hoofd van hun bedrijf. Hun contracten als co-CEO’s zijn verlengd tot december 2027, zo staat in een persbericht op de Zalando website.

Kelly Bennett, voorzitter van de Raad van Commissarissen, prijst de oprichters in het persbericht om hun “enorme focus op de behoeften van klanten en partners”. “[Hiermee] hebben [Schneider] en [Gentz] Zalando getransformeerd van een startup die online slippers verkocht vanuit een flat in Berlijn tot een toonaangevend Europees e-commerce bedrijf. De Raad van Commissarissen is verheugd dat zij Zalando zullen blijven leiden met hun moed, ervaring en ondernemersgeest om de kansen te grijpen die Zalando te wachten staan.”

"We zijn ervan overtuigd dat het bedrijf het juiste leiderschapsteam, de juiste strategie en de juiste mentaliteit heeft om waarde op lange termijn te creëren voor klanten, partners en aandeelhouders”, vervolgt Bennett.

Schneider, die de marketing- en groeistrategie van Zalando's consumentenaanbod bepaalt, deelt in het persbericht te willen blijven investeren in “sterke merkpartnerschappen, de klantervaring en de technologieën die de manier veranderen waarop consumenten online kopen."

Gentz, verantwoordelijk voor Zalando's strategie, technologie en productontwikkeling, vervolgt: "We zijn nog net zo toegewijd als op de eerste dag van Zalando om onze strategie uit te voeren en te investeren in toekomstige groei door de aandacht van onze klanten te winnen en vast te houden en het logistieke aanbod van het bedrijf te laten groeien.”

Lees ook:
Zalando
Zalando SE