• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zalando SE stelt verwachting boekjaar 2022 naar beneden bij

Zalando SE stelt verwachting boekjaar 2022 naar beneden bij

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Image: Zalando

Internetgigant Zalando SE past de verwachting voor het gehele boekjaar aan, zo deelt het mee in een ad hoc persbericht. Vanwege de verslechterde macro-economische omstandigheden voelt het bedrijf zich genoodzaakt de verwachting aan te passen, zich aan te passen aan huidige omstandigheden en de winstgevendheid te verbeteren, aldus het bericht.

Zalando SE heeft de verwachting bijgesteld naar een groei van de gross merchandise value (gmv) tussen de 3 en 7 procent. Hierdoor moet de gmv tussen de 14,8 en 15,3 miljard euro uitkomen aan het einde van het financiële boekjaar. Omzet groeit naar verwachting tussen de 0 en 3 procent en het ebit komt naar verwachting uit tussen de 180 en 260 miljoen euro.

De e-tailer geeft aan dat in mei, toen de eerste verwachting voor het boekjaar werd uitgesproken, het bedrijf uitging van diverse uitdagingen, maar ook kansen zag voor herstel. Nu er meer tijd voorbij is gegaan verwacht het management nu dat de macro-economische uitdagingen langer zullen aanhouden en intenser zijn dan eerder gedacht, aldus het persbericht.

Als gevolg van de winstwaarschuwing zakte op vrijdag de aandeelprijs met 15 procent.

Zalando
Zalando SE