• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zeker tien gegadigden voor overname Hier Mode en Willemsen Mode

Zeker tien gegadigden voor overname Hier Mode en Willemsen Mode

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er is ‘flinke belangstelling’ voor een overname van de failliete modeketens Hier Mode en Willemsen Mode. Dat heeft curator Reinier Quint aan de Gelderlander laten weten.

Er zijn ‘zeker tien mensen’ die interesse hebben om de keten over te nemen, in z’n geheel of gedeeltelijk. Aan de krant laat hij weten dat de verkoop van het hele bedrijf zijn voorkeur heeft, maar een opsplitsing van het bedrijf of een doorstart in afgeslankte vorm zijn ook mogelijk.

Hier Mode en Willemsen Mode gingen deze week failliet, terwijl het bedrijf enkele dagen daarvoor zelf al had aangekondigd te stoppen. De directie vroeg zelf faillissement aan.

Volgens de curator waren de ketens ‘in een duikvlucht terechtgekomen’. “Er is met het aanvragen van het faillissement niet gewacht tot de grond wordt geraakt. Er is genoeg voorraad en het personeel kan nog worden betaald, ” verklaarde hij eerder tegenover De Stentor.

Tegenover de Gelderlander stelt Quint dat de winkels nog makkelijk ‘enkele weken tot een half jaar’ open kunnen blijven. De prioriteiten liggen bij het beperken van de schade voor schuldeisers en het behoud van banen, aldus de curator.

'Flinke interesse' in overname Hier Mode en Willemsen Mode

Het gebrek aan financiële middelen was reden voor het faillissement. Wegens het gebrek in vertrouwen voor de toekomst wilde niemand investeren in een facelift die nodig was om de winkels op te knappen. De directie durfde het vervolgens niet aan om een nieuwe najaarscollectie in te kopen. Nog tot afgelopen weekend is er gesproken met een overnamekandidaat, meldt de Gelderlander.

Hier Mode werd failliet verklaard door rechtbank Overijssel en Willemsen Mode door rechtbank Gelderland. Het faillissement wordt echter afgewikkeld door de rechtbank in Almelo. R. Quint is de enige curator.

De keten bestaat uit Hier Mode en Willemsen Mode, die twee jaar geleden fuseerden om het tij te kunnen keren. Samen hebben ze 27 winkels. Willemsen Mode heeft 9 vestigingen: in Groesbeek, Malden, Elst, Beuningen, Wijchen, Druten, Rhenen, Westervoort en Duiven. Er zijn 99 medewerkers bij betrokken. Hier Mode is vooral gevestigd in het noorden van de regio.

hier mode