• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Amsterdam Museum gaat voor statement met nieuwe modetentoonstelling

Amsterdam Museum gaat voor statement met nieuwe modetentoonstelling

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Het Amsterdam Museum is niet onbekend met modetentoonstellingen, het museum heeft al verschillende exposities gehouden op het gebied van mode. Dit jaar opent het de tentoonstelling ‘Fashion Statements’ met onder andere werk van Bas Kosters, Marga Weimans en Karim Adduchi, zo maakt het bekend in een persbericht

Meer dan 75 historische kledingstukken en schoenen van begin achttiende eeuw tot het begin van de twintigste eeuw worden gecombineerd met hedendaagse items van Bas Kosters, Ninamounah, Art comes first, Patta, Karim Adduchi en Marga Weimans. Elk van de ontwerpers laat drie eigen outfits zien die een hedendaagse boodschap uitdragen maar die geïnspireerd zijn op de hedendaagse kostuums. Alle historische kostuums zijn gebruikt door de dragers om een statement te maken, een boodschap over te brengen of zichzelf te uiten. In de tentoonstelling wordt gekeken naar welke statements vroegen werden gemaakt met kleding en hoe wij daar vandaag de dag naar kijken. Elk van de hedendaagse ontwerpers focust zich weer op een ander aspect; kleur, schoenen, brede heupen, het vormen van het lichaam, volume en prints.

”Mode laat zien wie iemand is en hoe iemand wil dat de buitenwereld hem of haar ziet. Met kleding uit je een overtuiging, kritiek op de maatschappij of een visie op de wereld, of laat je zien anders dan anderen te zijn of juist deel van een groep,” aldus het persbericht.

De tentoonstelling is te zien van donderdag 18 april tot en met zondag 8 september in het Amsterdam Museum.

Beeld: Collage gemaakt met beeld van het Amsterdam Museum

Amsterdam Museum
Fashion Statements