• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Binnenkijken bij de ‘Pierre Cardin: Future Fashion’-tentoonstelling

Binnenkijken bij de ‘Pierre Cardin: Future Fashion’-tentoonstelling

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur |IN BEELD

Pierre Cardin, de 97-jarige Franse ontwerper, staat bekend om zijn futuristische looks. Tijdens zijn hoogtijdagen in de jaren zestig tot en met tachtig stond hij dan ook aan de top van innovaties in de mode. Het Brooklyn Museum brengt nu een ode aan de ontwerper met de pas geopende tentoonstelling ‘Pierre Cardin: Future Fashion’.

Meer dan 170 objecten uit het atelier en archief van Cardin zijn tentoongesteld. Onder andere haute couture, prêt-a-porter items maar ook kenmerkende accessoires, meubels, lampen, schetsen, foto’s en stukken uit documentaires, films en televisie-items. Hoogtepunten volgens de website van het Brooklyn Museum zijn items uit de ‘Cosmocorps’ collectie uit 1964, ontwerpen met vinyl en plastic, unisex ensembles, jassen uit de jaren tachtig met brede schouders geïnspireerd door Japanse origami en recente couture avondkleding.

De tentoonstelling is te zien tot en met 5 januari 2020. Bekijk alvast een selectie van de beelden hieronder.

Tekst loopt verder onder de beelden.

In Beeld: ‘Pierre: Cardin Future Fashion’-tentoonstelling in het Brooklyn Museum

Pierre Cardin, die inmiddels 97 is geworden aan het begin van juli, sprak nooit over een mogelijke opvolger voor zijn modehuis, tot begin dit jaar. Cardin rekent op drie jonge ontwerpers in zijn atelier om het merk voort te zetten wanneer hij overlijdt of niet meer in staat is om het werk voor het merk te voltooien, zo meldde de ontwerper tegen nieuwsbureau AFP.

Naast de tentoonstelling in het Brooklyn Museum, wordt zijn leven dit jaar in beeld gebracht door middel van een documentaire. De ontwerper heeft daar dit jaar mee ingestemd. Zijn futuristische mindset heeft hij nog steeds niet verloren, zo bleek in het gesprek met AFP. “Als ik twintig of dertig jaar zou zijn, dan zou ik jurken ontwikkelen die je op lichamen verft.”

Beeld: Jonathan Dorado, Brooklyn Museum

Brooklyn Museum
Pierre Cardin