• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Carrière van topmodel Naomi Campbell onder de loep in nieuwe tentoonstelling V&A

Carrière van topmodel Naomi Campbell onder de loep in nieuwe tentoonstelling V&A

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Naomi Campbell at the V&A. Credits: V&A Museum, photo by Marco Bahler.

Naomi Campbell is één van de gezichten van de jaren ‘90. Het Britse topmodel werd op jonge leeftijd uitgeroepen tot ‘supermodel’ door de mode-industrie en internationale pers. Haar carrière wordt nu uitgelicht in een nieuwe tentoonstelling van het V&A Museum in Londen.

De tentoonstelling krijgt de naam ‘Naomi’ en zal van 22 juni 2024 tot en met 6 april 2025 te zien zijn in het museum. Voor de expo is samengewerkt met het model zelf. Onder andere stukken uit Campbell’s eigen couture en modecollectie zullen getoond worden, naast stukken uit de archieven van ontwerpers en objecten uit de collectie van het V&A. Zo’n 100 items totaal zullen centraal staan die het verhaal van de 40-jarige carrière van het model vertellen. Natuurlijk zullen er ook iconische foto’s te zien zijn, genomen door onder anderen Nick Knight, Steven Meisel en Tim Walker.

"Naomi Campbell's buitengewone carrière snijdt met het beste van high fashion. Ze wordt wereldwijd erkend als supermodel, activist, filantroop en creatief medewerker, waardoor ze een van de meest productieve en invloedrijke figuren in de hedendaagse cultuur is,” aldus Sonnet Stanfill, Senior Curator Fashion bij het V&A in het persbericht. “We zijn verheugd om met Naomi Campbell samen te werken aan dit project en om haar carrière te vieren met ons publiek."

Naomi Campbell
V&A
Victoria & Albert Museum