• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Claes Iversen brengt boek uit: ‘Transformers’

Claes Iversen brengt boek uit: ‘Transformers’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Cultuur

Modeontwerper en kunstenaar Claes Iversen brengt een boek uit. Het boek, genaamd Transformers, zoomt in op de ontwikkeling van Iversen maar ook op de meest recente collectie van de ontwerper.

“Met deze publicatie wil ik laten zien dat er, bewust of onbewust, een connectie is tussen mijn couture, schilderijen en interieurontwerpen”, aldus Iversen in de persoonlijke inleiding van het boek. “Couture is en blijft de basis van alles wat ik doe, de liefde voor het vak is mijn belangrijkste drijfveer. Tegelijkertijd gun ik mezelf de vrijheid om mijn vleugels verder uit te slaan, verwachtingen van de buitenwereld los te laten en mijn creativiteit zo breed mogelijk te benutten.”

Het boek bestaat uit een kleine 80 foto’s en vijf thema’s. In Iversens meest recente collectie hield de ontwerper ook vast aan het aantal vijf: dit keer in de vorm van vijf archetypische kledingstukken die volgens een vastomlijnd stappenplan verder evolueerde. Het boek schetst hoe de kledingstukken zijn geëvolueerd en hoe zijn verschillende kunstuitingen ‘aanzet geven tot vernieuwing’, aldus het persbericht. Naast mode maakt Iversen ook schilderijen en interieurstukken.

Het boek ‘Transformers’ verschijnt vrijdag 9 oktober en heeft een verkoopprijs van 31,50 euro. Het boek is geschreven door modejournalist Natasja Admiraal.

Beeld: Claes Iversen/Oof Verschuren

Claes Iversen
transformers
Scroll down to read more