• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • David Laport ontwerpt kostuums Nationale Opera & Ballet

David Laport ontwerpt kostuums Nationale Opera & Ballet

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

De Nederlandse modeontwerper David Laport gaat een samenwerking aan met choreograaf Peter Leung om kostuums te ontwerpen voor het Nationale Opera & Ballet. De creaties worden getoond tijdens het International Young Patrons Gala dat op 1 juni in Amsterdam plaatsvindt.

“Als groot liefhebber en ambassadeur van het International Young Patrons Gala van Nationale Opera & Ballet ben ik zeer vereerd dat zij een podium bieden voor mijn creaties en ik onderdeel mag uitmaken van de performance op deze bijzondere avond,” zegt Laport in een persbericht. Eén sopraan en enkele dansers van Het Nationale Ballet zullen worden gehuld in de ontwerpen van Laport, die zich inspireren op ‘de poëzie van muziek, tekst, beweging en sculpturaal ontwerp’. Alle stoffen en materialen die voor de kostuums zijn gebruikt, zijn met de hand ontwikkeld.

Het is de tweede keer dat het International Young Patrons Gala wordt georganiseerd. Hierbij komen opera en dans samen middels optredens van Het Nationale Ballet en solisten van De Nationale Opera.

Laport, die in 2012 afstudeerde aan de Royal Academy of Arts in Den Haag, lanceerde tijdens Amsterdam Fashion Week vier jaar geleden zijn eigen label. Hij presenteerde zijn collectie al eens tijdens de Parijs Fashion Week en nam vorig jaar de European Woolmark Prize in Milaan in ontvangst.

Beeld: Nationale Opera & Ballet

David Laport
Nationale Opera & Ballet