• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Binnenkijken: het atelier van David Laport

Binnenkijken: het atelier van David Laport

Door Blanca Heise

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |INTERACTIEVE 360° TOUR

Het atelier is de broedplek van alle creatieve uitspattingen van een modeontwerper. Hier komen collecties stap voor stap tot leven; van de tekentafel tot de machines. De ene ontwerper werkt georganiseerd, de ander houdt meer van een “creatieve chaos”. Sommigen hebben vijf mensen in dienst, de anderen werken alleen thuis. Altijd al benieuwd geweest hoe de werkomgeving van een modeontwerper eruit ziet? In deze serie brengt FashionUnited jonge Nederlandse ontwerpers een bezoek in hun atelier voor een kijkje in de keuken.

De derde ontwerper die de deuren voor FashionUnited openstelt, is David Laport. Deze 31-jarige modeontwerper studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag waar hij zijn handschrift - creaties met plissé - introduceerde. Voor zijn deelname aan de Europese Woolmark Prize gooide hij het over een andere boeg en kreeg door zijn winst de kans om Europa te vertegenwoordigen in de categorie womenswear tijdens de International Woolmark Prize.10 januari 2018 zijn de winnaars tijdens Pitti Uomo bekendgemaakt, maar de prijs voor womenswear is naar Matthew Miller en Bodice gegaan.

Het atelier van Laport bevindt zich in een historisch grachtenpand aan de Herengracht op de bovenste verdieping. Deze etage heeft sinds de Gouden Eeuw altijd dezelfde functie gehouden: hier werd kleding gemaakt, genaaid en gestreken.

Neem een virtueel kijkje in het atelier van David Laport.

Uitleg: De tour bestaat uit twee 360-graden foto’s met interactieve elementen met foto’s, video’s en audio. Sleep uw muis over de foto om rond te kijken en klik op de iconen om de aanvullende content te lezen. Klik op de pijl in de deuropening om de volgende ruimte te bekijken.

Tips:Voor de optimale ervaring bekijkt u de tour full-screen of op uw telefoon. U kunt dan rondkijken door uw telefoon te bewegen of een VR-bril te gebruiken. Vergeet niet uw geluid aan te zetten!

David Laport in het kort:

  • Geboren: 1986, Goes
  • Opleiding: afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in 2012
  • Label: zijn gelijknamige label lanceerde hij in 2014
  • Verkoopadressen in Amsterdam: Studio David Laport, Moise, X-bank
  • Wapenfeiten: Laport wint in juli 2016 de Europese Woolmark prize en ontwerpt in 2017 een limited edition outfit voor Hudson’s Bay. Ook werkte hij samen met FOAM en het aquarium van Artis.

Donderdag 25 januari volgt het volgende deel met ontwerpster Tess van Zalinge.

Homepage foto: David Laport.

David Laport
het atelier van
interactieve 360° tour
MULTIMEDIA
Woolmark Prize