• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Binnenkijken: het atelier van Anbasja Blanken

Binnenkijken: het atelier van Anbasja Blanken

Door Blanca Heise

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |INTERACTIEVE 360° TOUR

Het atelier is de broedplek van alle creatieve uitspattingen van een modeontwerper. Hier komen collecties stap voor stap tot leven; van de tekentafel tot de machines. De ene ontwerper werkt georganiseerd, de ander houdt meer van een “creatieve chaos”, sommigen hebben 5 mensen in dienst, de anderen werken alleen, thuis. Altijd al benieuwd geweest hoe de werkomgeving van een modeontwerper eruit ziet? In deze serie brengt FashionUnited jonge modeontwerpers een bezoek in hun atelier en krijgt een kijkje in de keuken.

Modeontwerpster Anbasja Blanken bijt het spits af. Deze 30-jarige ontwerpster studeerde af aan het HKU in 2013 en debuteerde in januari 2016 met haar eerste collectie tijdens Amsterdam Fashion Week. Een half jaar later, in juli, lanceerde ze het label Ala Blanka met ‘luxe broeken voor sterke vrouwen’.

FashionUnited bezocht het nieuwe atelier van Blanken in Amsterdam Oost waar ze samen met vier stagiaires, zes dagen in de week en gemiddeld tien uur per dag doorbrengt. Blanken hoopt in dit atelier eindeloos te kunnen experimenteren met de diverse mogelijkheden voor vrouwenbroeken.

Neem een virtueel kijkje in het atelier van Anbasja Blanken.

Uitleg: De tour bestaat uit een 360-graden foto met interactieve elementen met foto’s, video’s en audio. Sleep met uw muis over de foto om rond te kijken en klik op de iconen om de aanvullende content te ontsluiten.

Tips: Voor de optimale ervaring bekijkt u de tour full-screen of op uw telefoon. U kunt dan rondkijken door uw telefoon te bewegen of een VR-bril te gebruiken. Vergeet niet uw geluid aan te zetten!

Anbasja Blanken in het kort:

  • Geboren: 1987 op de Nederlandse Antillen
  • Opleiding: studeerde in 2009 af aan Friesland College in Leeuwarden en in 2013 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht
  • Label: Anbasja Blanken werd gelanceerd in Januari 2016 en het broekenlabel Ala Blanka een half jaar later
  • Verkoopadressen: haar kleding is te koop in haar eigen online shop
  • Wapenfeiten: haar afstudeercollectie in 2009 won de jury- en publieksprijs voor beste collectie en presentatie van het jaar. Met haar afstudeercollectie aan het HKU werd ze geselecteerd voor de Lichting G-Star award en deze collectie werd getoond aan het Nederlandse koningspaar in Milaan. In oktober 2016 won ze de Global Denim Awards.

Donderdag 11 januari volgt deel 2 van Het Atelier met Marlou Breuls.

Ala Blanka
Anbasja Blanken
het atelier van
interactieve 360° tour
MULTIMEDIA