• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • De eerste details van Fashionclash Festival 2019

De eerste details van Fashionclash Festival 2019

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Fashionclash zal dit jaar voor het eerst in november plaatsvinden, zo meldde het evenement al in april. Nu zijn er meer details bekend gemaakt over de editie van 2019.

Het modevenement zal plaatsvinden van 1 tot en met 3 november. Meer dan 100 ontwerpers en podiumkunstenaars nemen deel aan het festival. Fashionclash is opgedeeld in twee programma’s; The Route en The Show. The Route vindt drie dagen lang plaats en bestaat uit een route met exposities, theater- en dans optredens en Fashion Talks bij diverse locaties in Maastricht. Het Show programma vindt plaats op vrijdag en zaterdagavond in de Sam-Decorfabriek.

Designers die op het show-programma staan zijn onder andere Chirara Scocco, Garcia Bello, Filip Vujovic, Annaïss Yucra Mancilla, Haesung Bong, Chiron Floris, Carlijn Veurink, Maarten van Mulken, Henkjenz en Teun Seuren. Ook de afstudeercollecties van de Maastricht Academy of Fine Arts & Design worden getoond.

Fashionclash Festival is een initiatief van Stichting Fashionclash. Met het festival legt het verbindingen tussen talent, culturen, artistieke disciplines, onderwijs, publiek en mode. Zo nemen er dit jaar mensen deel uit onder andere Italië, Argentinië, Belgrado, Peru en Zuid-Korea naast Nederlandse deelnemers. Het festival plaatst mode in een maatschappelijke context, hiermee hoopt het te tonen dat mode kan bijdragen aan het debat over de rol van mode in de samenleving en binnen kunst & cultuur.

Beeld: Team Peter Stigter

FashionClash