• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Dior-tentoonstelling breekt ook in Groot-Brittannië bezoekersrecord

Dior-tentoonstelling breekt ook in Groot-Brittannië bezoekersrecord

Door Caitlyn Terra

3 sep. 2019

Cultuur

Tentoonstelling ‘Christian Dior: Designer of Dreams’ heeft het bezoekersrecord van het Victoria & Albert Museum in Londen verbroken. Uiteindelijk bezochten 594.994 bezoekers de show, die eerder al verlengd werd om meer mensen de mogelijkheid te geven de tentoonstelling te bezoeken. Dit meldt het museum in een statement tegen FashionUnited UK.

De tentoonstelling beleefde op 1 september de laatste dag in het Londense museum. Door het hoge bezoekersaantal werd het eerdere record van ‘Alexander McQueen: Savage Beauty’ verpulverd, wat 100.000 bezoekers lager lag. Tristam Hunt, directeur van het museum in het statement: “In 1947 veranderde Christian Dior het gezicht van mode en creëerde daarmee een blijvend erfgoed dat vandaag de dag nog inspireert. Het Victoria & Albert Museum heeft een geschiedenis met modetentoonstellingen dus we wisten dat Christian Dior: Designer of Dreams goed zou lopen maar we zijn overweldigd door de fenomenale aantallen sinds de tentoonstelling opende in februari.”

Christian Dior: Designer of Dreams is een adaptatie van de eerdere tentoonstelling Christian Dior: Couturier du rêve in het Musée des Arts Decoratifs in Parijs. In Parijs verbrak de tentoonstelling ook al het record van het museum toen er 700.000 mensen een bezoek brachten. De Britse versie van de show bevatte zestig procent nieuwe items in vergelijking met de Parijse variant.

Beeld: V&A door Adrien Dirand

christian dior designer of dreams
DIOR
Victoria & Albert Museum