• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Dorhout Mees verzilvert twee filmnominaties voor modefilm

Dorhout Mees verzilvert twee filmnominaties voor modefilm

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

De Nederlandse modeontwerpster Esther Dorhout Mees heeft met haar modefilm Nubivagant twee prijzen in de wacht gesleept op het Noord-Amerikaanse La Jolla International Fashion Film Festival (LJFFF). Ze maakte het nieuws op Instagram bekend.

Dorhout Mees won de awards voor Best Film en Best Hair. De ontwerpster was voor acht van de twaalf award-categorieën genomineerd, waaronder beste visual effects en beste haarstyling. Ook maakt Esther Dorhout Mees kans op de titel 'beste regisseur'.

De film Nubivagant werd op Paris Fashion Week in maart getoond, voorafgaand aan de collectiepresentatie. Aan de basis van de herfst/winter 2016/17 collectie ligt de fascinatie voor het samenkomen van grote zwermen vogels en andere diersoorten die zich zonder duidelijke communicatie als één silhouet voortbewegen. De modefilm werd in de winter opgenomen in de voormalige suikerfabriek SugarCity te Halfweg. Modellen dragen zwarte contactlenzen voor een 'bird eyes' look.

LJFFF reikt jaarlijks onderscheidingen uit aan makers van modefilms. Uit 11.000 inzendingen worden genomineerden in 12 categorieën geselecteerd. Het aantal genomineerden per categorie varieert. Een jury selecteert de winnaars. De awards 2016 van LJFFF #7 werden uitgereikt in La Jolla, in San Diego, Californië, op 29 en 30 juli.

Beeld: Dorhout Mees/Grey Men

Dorhout Mees