• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Google werkt samen met MoMu voor digitaal mode archief

Google werkt samen met MoMu voor digitaal mode archief

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Google richt zich op het archiveren van mode in het nieuwste project We Wear Culture. Voor het project werkt het technologiebedrijf samen met onder andere het Modemuseum in Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten uit België.

Het digitale archief is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Google en 180 instellingen op het gebied van mode. Deze instellingen variëren van musea tot academies. In totaal zijn nu 30.000 kledingstukken gearchiveerd. We Wear Culture is onderdeel van het Arts & Culture platform van Google dat al sinds 2011 bestaat.

Het concept heeft weg van het Nederlandse concept Modemuze en Europeana Fashion, beide initiatieven om de collecties van musea en privé-eigenaren te kunnen tonen aan de wereld. We Wear Culture heeft echter nog extra features. Zo zijn er tot nu toe 450 tentoonstellingen samengesteld, zijn video’s te vinden op het platform en kunnen kledingstukken tot in detail bekeken worden. Het MoMu heeft bijvoorbeeld 6 tentoonstellingen via het platform met onder andere het verhaal van kant en 15 jaar Belgische mode.

Google
We Wear Culture