• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Groninger Museum zet retrospectief over Gianni Versace op

Groninger Museum zet retrospectief over Gianni Versace op

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Image: Versace, Milan Fashion Week SS19, Catwalk Pictures

Het Groninger Museum toont volgend jaar een retrospectief over wijlen ontwerper Gianni Versace, zo maakt het museum bekend in het persbericht. Gianni Versace Retrospective zal te zien zijn vanaf 2 december 2022 tot en met 7 mei 2023.

“Deze kleurrijke, uitdagende en emotionele tentoonstelling neemt bezoekers mee in de wereld van de excentrieke Italiaanse modeontwerper van extravagante kleding en royale catwalk shows waarin kleding, pop muziek en design samenkomt,” aldus het bericht. In de tentoonstelling komen outfits voor mannen en vrouwen, accessoires, stoffen, tekeningen, interieur en videos van de shows voor.

Alle items uit de tentoonstelling komen uit internationale privé collecties.

De wijlen Gianni Versace leefde van 1946 tot en met 1997. Op vijftigjarige leeftijd werd hij op 15 juli vermoord voor zijn huis in Florida. De ontwerper staat bekend voor uitdagen van het traditionele beeld van mannelijk en vrouwelijk.

Hij combineerde daarnaast elementen uit de klassieke cultuur zoals de Oude Grieken met pop art, maar verwerkte ook een zweem van bondage en sm in zijn ontwerpen.

Gianni Versace
Groninger Museum