• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Grote Dior-tentoonstelling naar Londen

Grote Dior-tentoonstelling naar Londen

Door Caitlyn Terra

3 jul. 2018

Cultuur

Na het grote succes van Christian Dior: Couturier du Rêve in Parijs vorig jaar zomer, gaat de tentoonstelling nu het kanaal over. Het Victoria & Albert Museum heeft bekend gemaakt in een persbericht dat de show over de Franse couturier volgend jaar in Londen te zien is.

De tentoonstelling zal de grootste Britse tentoonstelling ooit zijn over het modehuis Dior tot nu toe. Het is tevens ook de grootste modetentoonstelling van het museum sinds Alexander McQueen: Savage Beauty in 2015. Christian Dior: Designer of Dreams, zoals de show gaat heten, zal gebaseerd zijn op de Parijse tentoonstelling die te zien was in de zomer van 2017 in het Musée des Arts Décoratifs.

Een gedeelte wordt toegevoegd die ingaat op de fascinatie van Dior voor de Britse cultuur. “Dior bewonderde de grandeur van de grote huizen en tuinen van Groot-Brittannië naast de Britse ocean-liners [boten, red.] zoals de Queen Mary. Hij had ook een voorkeur voor Savile Row pakken. In 1947 organiseerde hij zijn eerste Britse catwalk show en hij vestigde zich in 1952 voor het eerst in Londen,” aldus het bericht. Een speciale toevoeging aan de tentoonstelling zal een jurk zijn die princes Margaret heeft gedragen tijdens haar 21ste verjaardag. Ook wordt verder ingegaan op Britse cliënten van Dior.

De tentoonstelling gaat langs 500 objecten, waaronder 200 haute couture kledingstukken maar ook accessoires, foto’s, video’s, parfum, illustraties en persoonlijke items, in op de visie en inspiratie van de bekende Franse ontwerper. De expositie is van 2 februari tot en met 14 juli 2019 te bezoeken. De kaartverkoop begint al in augustus.

In Parijs verwelkomde de tentoonstelling 700.000 bezoekers. Het was de best bezochte tentoonstelling van het Musée des Arts Décoratifs in de 112-jarige bestaansgeschiedenis van het instituut. Voor het museum stonden dagelijks lange rijen om binnen te komen bij de tentoonstelling.

 

Beeld: Victoria & Albert Museum