• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • In beeld: Peter Lindbergh ‘A Different Vision on Fashion Photography’

In beeld: Peter Lindbergh ‘A Different Vision on Fashion Photography’

Door Vivian Hendriksz

bezig met laden...

Cultuur

Binnen een industrie die wordt gedreven door bijna onhaalbare normen van schoonheid, voelt het werk van modefotograaf Peter Lindbergh erg verfrissend. Vooral bekend om de lancering van de carrières van supermodellen Naomi Campbell, Cindy Crawford en Linda Evangelista, draait Lindbergh’s werk om het vastleggen van de echte essentie en innerlijke schoonheid van zijn modellen.

Dit, samen met zijn andere inspiratiebronnen als film, dans en industriële landschappen, is de kern van zijn eerste internationale tentoonstelling in Rotterdam, genaamd ‘A Different Vision on Fashion Photography’. De expositie, die afgelopen weekend in het bijzijn van modellen Lara Stone, Milla Jovovich en Linda Evangelista werd geopend, bevat ruim 220 van Lindbergh’s baanbrekende foto’s, schetsen, notities en polaroids uit zijn privé-archief. In plaats van in chronologische volgorde, is de tentoonstelling ingedeeld op basis van verschillende thema’s die het werk van Lindbergh beïnvloed of geïnspireerd hebben, waaronder het Unknown, de Zeitgeist en Silver Screen.

Ter ere van de opening van de tentoonstelling heeft Lindbergh, die goede herinneringen heeft aan strandvakanties in Nederland als kind, in opdracht van de Nederlandse Vogue een fotoshoot gedaan met bekend model Lara Stone en nieuwkomer Elisa Hupkes in de haven van Rotterdam voor een speciale uitgave van het tijdschrift. De uitgave en een aantal beelden van de fotoshoot werden afgelopen vrijdag tijdens de perspreview van de expositie onthuld, evenals een nieuw boek van Taschen dat meer dan 400 van Lindbergh’s foto’s bevat.

FashionUnited was aanwezig bij de perspreview van de tentoonstelling. Scroll naar beneden voor meer foto's.

Beeld: Simon Trel Photography

Peter Lindbergh