• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Joke Veeze Award 2019 in het teken van dessin ontwerp

Joke Veeze Award 2019 in het teken van dessin ontwerp

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

De vijfde Joke Veeze Award zal in het teken staan van dessin ontwerp. “Door grote internationale aandacht in de mode- en interieurbranche voor dessins, wordt dit jaar een ontwerpwedstrijd georganiseerd voor nieuwe, originele en verrassende dessins,” aldus het persbericht.

Deelnemers kunnen een tot drie ontwerpen insturen. Het dessin mag gebruikt worden op kledingstoffen, sjaals, meubelstoffen, wand- en vloerkleden, behang of pakpapier. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 28 en mogen maximaal 3 jaar geleden zijn afgestudeerd van een opleiding. De wedstrijd is namelijk specifiek gericht op jonge, startende ontwerpers en studenten van vakscholen, hogescholen en kunst- en modeacademies.

De hoofdprijs van de Joke Veeze Award 2019 is 3.000 euro. Voor de tweede prijs wordt 1.000 uitgereikt en de derde prijs is een bedrag van 500 euro. De uiterlijke inzenddatum is 28 februari 2020. Frans Ankoné, Kim Schipperheyn, Edward van Vliet en Martijn Nekoui zullen beslissen wie met de prijzen naar huis gaan. In april 2020 worden de winnaars bekendgemaakt.

Beeld: Via Joke Veeze Foundation

Joke Veeze
joke veeze award 2019