• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Kijken: De 'Shape Shifters' van Modebelofte 2018 tijdens Dutch Design Week

Kijken: De 'Shape Shifters' van Modebelofte 2018 tijdens Dutch Design Week

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Modebelofte is al zes jaar een onderdeel van de Dutch Design Week en ook deze editie stelde het niet teleur. Het internationale platform voor mode streeft naar de onwikkeling van de industrie door vernieuwende perspectieven te presenteren en interdisciplinaire samenwerkingen te stimuleren. Elk jaar worden bijzondere creaties van net afgestudeerde kunstacademie studenten van over de hele wereld getoond tijdens de Dutch Design week. Een beeldoverzicht.

Het thema van dit jaar is ‘Shape Shifters’. De deelnemende ontwerpers streven dan ook naar meer autonomie, verbeeldingskracht en experiment voor de manieren waarop we onze identiteit uitdrukken, aldus de omschrijving van de tentoonstelling. “Zij beantwoorden een wezenlijke behoefte van de mens om zich te kunnen transformeren,” aldus Dutch Design Week.

Deelnemende ontwerpers zijn Sinéad O’Dwyer, Kota Okuda, Floyd Hogan. Yuting Zhu, Lingfeng ZHU, Pierre-Louis Auvray, Emma Wessel, Anna Dorian, Studio PMS, Stina Randestad, Marie Sloth Rousing, Chien Hsiang Hung, Axel Backlund, Stefan Kartchev, Savanah Avery, River Renjie Wang, Alicia Minnaard, Matilda Söderberg, Juha Vehmaanperä, Paolo Carzana en Lieselot Elzinga. Ook waren er twee samenwerkingen met New Order of Fellowships, een concept dat in 2017 werd geïntroduceerd. Ecco Leather en Kobe werkten samen met Kira Goodney en duo AnoukxVera.

Vanwege de internationale ambities van het platform, zal Modebelofte na deze Dutch Design Week verder gaan als New Order of Fashion. De tentoonstelling is nog tot en met zondag 28 oktober te bezoeken in Eindhoven. Toegangsprijs is 2 euro.

Beeld: Dutch Design Week/ Modebelofte

Dutch Design Week
Modebelofte
New Order of Fashion