• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Kijken: Dior’s Maria Grazia Chiuri ontwerpt kostuums voor Italiaans ballet

Kijken: Dior’s Maria Grazia Chiuri ontwerpt kostuums voor Italiaans ballet

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Waar de meeste mensen bij ballet kostuums al snel aan zwierige jurken denken, heeft Maria Grazia Chiuri, de creatief directeur van Dior, deze associatie nog sterker gemaakt. De Dior-ontwerper ging aan de slag voor het Rome Opera House in samenwerking met de directeur Eleonora Abbagnato voor het stuk Nuit Blanche.

Het is niet de eerste keer dat modeontwerpers gevraagd worden om te ontwerpen voor balletten. Zo ging David Laport vorig jaar nog aan de slag voor het Nationale Opera & Ballet. Dat ontwerpers vaker worden gevraagd voor een samenwerking, betekent niet dat het resultaat minder mooi wordt. De kostuums die Chiuri ontwierp voor het ballet deden dan ook denken aan haar haute couture collectie die ze in Japan begin 2017 presenteerde.

De SS19 ready-to-wear collectie van Dior is ook geïnspireerd door de kunstvorm dans, iets dat ook een belangrijke inspiratiebron was voor Christian Dior zelf. Chiuri heeft voor het ballet Nuit Blanche zestien kostuums gecreëerd met de focus op de nieuwe hedendaagse definitie van vrouwelijkheid en mannelijkheid. Bekijk de schetsen hieronder.

Hoofdeeld: Dior door Julian Benhamou

Schetsen: met dank aan Dior

ballet
Dior
Maria Grazia Chiuri
Nuit Blanche