• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Kijken: Eerste solotentoonstelling Mary Katrantzou

Kijken: Eerste solotentoonstelling Mary Katrantzou

Door Vivian Hendriksz

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

De eerste solotentoonstelling van modeontwerpster Mary Katrantzou is geopend in het Dallas Contemporary museum in Dallas, Texax. Mary, Queen of Prints is de eerste tentoonstelling waarbij werk van de Griekse onder één dak is samengebracht, en valt samen met het tienjarig jubileum van haar label.

De tentoonstelling, samengesteld door museumdirecteur Doroshenko en curator Justine Ludwig, bestaat uit ruim tweehonderd ontwerpen, evenals accessoires, stoffen en schetsen van de modeontwerpster. “Al mijn prints komen tot stand met digitale technieken,” aldus Katrantzou in een reactie op haar werk en de tentoonstelling. “Digitale prints geven mij de vrijheid om te experimenteren op een manier die normaliter niet mogelijk is. Het opent een enorm scala aan mogelijkheden.”

De tentoonstelling is geordend in kleurgroepen in plaats van in chronologische volgorde, omdat kleurgebruik centraal staat in haar werk. Een beeld-impressie:

De tentoonstelling loopt van 14 januari tot 4 maart 2018.

Katrantzou, geboren in Athene, Griekenland, studeerde architectuur aan de Rhode Island School of Design en behaalde een BA in textielontwerp en een MA in mode aan Central Saint Martins. Haar beroemde afstudeershow in 2008, met trompe-l'oeil-prints van oversized sieraden op gebreide jurken, maakte veel los binnen de industrie. Na haar afstudeershow richtte Katrantzou haar eigen merk op, dat onmiddellijk werd ingekocht door een aantal gerenommeerde warenhuizen zoals Browns, Colette en Joyce. Vandaag de dag wordt haar merk verkocht bij een honderdtal premium retailers, zoals Matchesfashion.com, Selfridges, Harrods en Saks.

Van onze Britse correspondent Vivian Hendriksz. Vertaling en bewerking voor NL: Arjan Ranjbar.

Beeld: Dallas Contemporary

Contemporary Dallas
expositie
Mary Katrantzou