Kijken: Jan Jansen Shoe Treasures

Voor het project ‘Jan Jansen Shoe Treasures’ hebben ontwerpers uit binnen- en buitenland schoenen ontworpen. Met hun werken willen ze schoenenontwerper Jan Jansen eren. Voor hun designs lieten ze zich inspireren door schoenen uit de privécollectie van Jan en Tonny Jansen.

Onder andere Bas Kosters, Ted Noten, Liselore Frowijn, MOAM, Joyce de Gruiter, Hetty Kelderman en Swip Stolk doen mee aan de expositie. Alle kunstwerken zijn tijdens de expositie, die loopt van 17 tot en met 19 november, te koop. De tentoonstelling is dagelijks gratis te bezoeken tussen 11.00 en 19.00 uur in The View in Amsterdam op Rokin 75.

De expositie is initiatief van Liza Snook, schoenverzamelaar en oprichter van het Virtual Shoe Museum en Amber Ambrose Aurèle, kunsthistorica en ontwerper. Voor het project stelde Jan Jansen schoenen uit zijn prive collectie beschikbaar die bestaat uit meer dan 4.000 modellen. De kunstenaars kregen vervolgens carte blanche om van enkele schoenen nieuwe objecten te maken.

Bekijk hier alvast wat beelden van de expositie:

Kijken: Jan Jansen Shoe TreasuresKijken: Jan Jansen Shoe TreasuresKijken: Jan Jansen Shoe TreasuresKijken: Jan Jansen Shoe TreasuresKijken: Jan Jansen Shoe TreasuresKijken: Jan Jansen Shoe TreasuresKijken: Jan Jansen Shoe Treasures

Beelden gemaakt door: Charlotte Visser, Bas Duijs en Barrett Barrera Project USA

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN