Kijken: Kunstenaar gebruikt kleding Agnès B. voor kunstinstallatie

Voor kunstenaars kan alles een inspiratiebron zijn om mee te werken. Voor Evelyn Taocheng Wang is de kleding van het Franse merk Agnès B. hét merk om haar nieuwste kunstinstallatie mee te maken.

“Voor Taocheng Wang is Agnès B het ultieme voorbeeld van de Europese verfijnde vrouw, gezien vanuit het perspectief van een Aziatische vrouw,” aldus Galerie Fons Welters, waar de expositie te zien is. Voor de installatie genaamd ‘Four Season of Women Tragedy’ gebruikte Taocheng Wang items van het merk uit haar eigen kledingkast. Naast installatie waar de kunstenaar gebruik maakt van de kleding en hout, bevat de expositie ook foto’s en tekeningen waarin Taocheng Wang tragische verhalen vertelt.

Met de tentoonstelling wil de kunstenaar, die haar atelier heeft in Rotterdam, de verschillende fases van het vrouw zijn laten zien. Ook ziet ze de kleding van het Franse merk als een herinnering aan het Europese glamoureuze tijdperk die in contrast staan met de huidige ‘lelijke’ tijd waarin de maatschappij verkeert.

De installatie is van 24 november tot 6 januari te zien in Galerie Fons Welters in Amsterdam.

Bekijk al de eerste beelden van de tentoonstelling hieronder:

Kijken: Kunstenaar gebruikt kleding Agnès B. voor kunstinstallatieKijken: Kunstenaar gebruikt kleding Agnès B. voor kunstinstallatieKijken: Kunstenaar gebruikt kleding Agnès B. voor kunstinstallatieKijken: Kunstenaar gebruikt kleding Agnès B. voor kunstinstallatieKijken: Kunstenaar gebruikt kleding Agnès B. voor kunstinstallatieKijken: Kunstenaar gebruikt kleding Agnès B. voor kunstinstallatie

Beeld: Evelyn Taocheng Wang, Four Season of Women Tragedy, 2017. Courtesy the artist and Galerie Fons Welters, Amsterdam. Foto Gert Jan van Rooij.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN