• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Kijken: tentoonstelling 'Helmut Newton - A Retrospective' in Foam

Kijken: tentoonstelling 'Helmut Newton - A Retrospective' in Foam

Door Vivian Hendriksz

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Misschien wel een van de meest gevierde modefotografen van de 20e eeuw, Helmut Newton was een echte pionier in zijn vakgebied. Naakt, voyeurisme, fetisjisme, humor, dood en erotiek, zijn slechts een paar van de terugkerende thema's die centraal staan in zijn werk. Newton begon zijn werk als fotograaf in de jaren 50 in Singapore en later in Australië, maar werd pas later tussen 1960 en 1970 bekend, toen zijn werk werd ontdekt door de Franse en Britse Vogue, evenals Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld. Hij zag kleding, of juist het gebrek daaraan, als een medium om een verhaal te vertellen. Zijn verhaal. Newton staat bekend de grenzen te verleggen als het gaat om vrouwelijke vormen. Vrouwen en hun kracht zijn door de jaren heen de sleutel tot zijn beelden geweest.

Het fotografiemuseum Foam in Amsterdam presenteert vanaf vandaag een overzichtstentoonstelling van Newton's werk en zijn meest iconische portretten en naaktfotografie. Bekijk de virtuele tour van FashionUnited door je muis te bewegen over onderstaande beelden.

The Yellow Room

Credits: FashionUnited

The Blue Room

Credits: FashionUnited

The Green Corridor

Credits: FashionUnited

The Red Room

Credits: FashionUnited

The Blue Room #2

Credits: FashionUnited

The Orange Room

Credits: FashionUnited

The Blue Room #3

'Helmut Newton - A Retrospective' is te zien van 17 juni tot en met 4 september 2016 in Foam Amsterdam. In de overzichtstentoonstelling zijn meer dan 200 werken van Helmut Newton te zien

Beeld door FashionUnited

Foam
foam amsterdam
Helmut Newton
helmut newton a retrospective