• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Kim Kardashian West krijgt de eerste Influencer Award uitgereikt door de Council Of Fashion Designers

Kim Kardashian West krijgt de eerste Influencer Award uitgereikt door de Council Of Fashion Designers

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Raad van Bestuur van de Council Of Fashion Designers of America heeft aangekondigd dat Kim Kardashian West tijdens de CFDA Awards 2018 op 4 juni aanstaande de Influencer Award in het Brooklyn Museum in ontvangst zal nemen. Het is de eerste keer dat deze award wordt uitgereikt. Dit maakt het CFDA middels hun website wereldkundig.

"Kim is de belangrijkste en krachtigste influencer ter wereld. Haar bereik is zo enorm”, verklaart CFDA bestuurslid en modeontwerper Tommy Hilfiger de keus voor Kardashian West. "Wanneer zij een modemerk draagt, publiceert of erover spreekt, neemt zowel de bekendheid als de verkoop van het merk onmiddellijk en aanzienlijk toe."

CFDA-voorzitter Diane von Furstenberg voegt daar in het bericht aan toe: “Het afgelopen decennium heeft Kim Kardashian West de betekenis van influencer in het digitale tijdperk volledig naar haar hand gezet.” De aantallen van hoe groot haar bereik is, liegen er niet om. De realityster heeft 111 miljoen volgers op Instagram, 30 miljoen volgers op Facebook, 59,9 miljoen op Twitter en 1,1 miljoen mensen hebben zich geabonneerd op haar Youtubekanaal.

Volgens CFDA draagt Kardashian de mode-industrie een warm hart toe. Ze siert niet zelden de cover van een modetijdschrift, waaronder Vogue, Harper’s Bazaar, ELLE, Marie Claire, Glamour, Cosmopolitan en Allure.

Kardashian heeft daarnaast veel succes met haar eigen bedrijven KKW Beauty, KKW Fragrance, Kids Supply en Kimoji. Haar vermogen in 2017 wordt door Time geschat op 175 miljoen dollar (147 miljoen euro).

Beeld: Kim Kardashian West via CFDA

CFDA
CFDA Awards 2018
Council Of Fashion Designers
Influencer Award
KIM KARDASHIAN West