• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • De genomineerden van de CFDA Awards 2018 zijn bekend

De genomineerden van de CFDA Awards 2018 zijn bekend

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Council Of Fashion Designers of America (CFDA) heeft de genomineerden van de CFDA Awards 2018 via Instagram bekendgemaakt. Het CFDA is zichzelf aan het ‘vernieuwen’: het evenementen zal dit jaar voor het eerst in Brooklyn plaatsvinden en roept op tot meer inclusiviteit.

Op de prijsavond van de jaarlijkse CFDA Awards wordt excellentie binnen de Amerikaanse mode-industrie geëerd. De nominaties worden ingediend door de Fashion Guild, een groep van meer dan 1500 CFDA-leden waaronder modejournalisten, retailers en stylisten

Issa Rae, die voor haar rol in de HBO-serie ‘Insecure’ genomineerd werd voor een Golden Globe, zal de presentatie op haar nemen. Rae is de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke host van het evenement. Het zal ook de eerste keer in 37 jaar zijn dat de CFDA Awards in het Brooklyn Museum wordt gehouden. Voorheen vonden de avonden plaats in Manhattan, New York.

Volgens website WWD sprak CEO en President van de organisatie Steven Kolb zich vorige maand uit over zijn verlangen de awards meer inclusief te maken. Via een email aan meerdere ontvangers herinnerde hij iedereen die ging stemmen eraan na te denken over de afkomst en het geslacht van de genomineerde. Kolb in de email: “Denk aan hoe mode verandert en daarmee ook de diversiteit van de industrie. Ontwerpers met een brede culturele achtergrond en verschillende politieke opvattingen geven uitdrukking aan hun ervaringen en overtuigingen in hun collecties. Hun werk verdient meer erkenning, acceptatie en zichtbaarheid. "

Dit zijn de genomineerden:

Womenswear Designer of the Year Award

Raf Simons (Calvin Klein)
Gabriela Hearst (Marc Jacobs)
Virgil Abloh (Off-White)
Ashley en Mary-Kate Olsen (The Row)

Menswear Designer of the Year Award

Raf Simons (Calvin Klein)
Virgil Abloh (Off-White)
James Jebbia (Supreme)
Thom Browne (Tom Ford)

Accessory Designer of the Year Award

Paul Andrew Stuart Vevers (Coach)
Rachel Mansur en Floriana Gavriel (Mansur Gavriel)
Irene Neuwirth, Ashley en Mary-Kate Olsen (The Row)

Swarovski Award voor opkomend talent

Mike Amiri (Amiri)
Laura Vassar Brock en Kristopher Brock (Brock Collection)
Aurora James (Brother Vellies)
Kerby Jean-Raymond (Pyer Moss)
Sander Lak (Sies Marjan)

CFDA Awards 2018