• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Raf Simons uitgeroepen tot mannen- en vrouwenmode ontwerper van het jaar

Raf Simons uitgeroepen tot mannen- en vrouwenmode ontwerper van het jaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tijdens de CFDA-uitreiking is Raf Simons beloond voor zijn werk als ontwerper voor mannen- en vrouwenmode. Simons is de tweede ontwerper in de historie van de uitreiking die gelijktijdig de award voor Menswear Designer of the Year en Womanswear Designer of the Year mee naar huis neemt.

Beroemdheden, ontwerpers, redacteuren en anderen uit de mode industrie verzamelden zich gisteravond tijdens de CFDA Awards in New York. De uitreiking focust zich op mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de Amerikaanse mode.

In 1993 werd voor het eerst eenn ontwerper beloond met zowel de award voor Menswear Designer en Womenswear Designer of the Year. Destijds ging Calvin Klein met de twee prijzen naar huis.

Creatief directeur van Coach, Stuart Vevers sleepte de Accessory Designer of the Year in de wacht. Duo Laura Kim en Fernando Garcia, ontwerpers bij Oscar de la Renta, gingen naar huis met de Swarovski Rising Star Award.

Tijdens het evenement werden zowel Rick Owens en Franca Sozzani geëerd met een Lifetime Achievement Award.

Een Nederlands tintje werd verzorgd door Sander Lak van Sies Marjan die Eva Chen en Brit Marling kleedde. Chen was tijdens het evenement gekleed in een oranje jurk uit de Spring/Summer 2017 collectie van de ontwerper. Brit Marling was gekleed in een roze jurk uit de Autumn/Winter 2017-lijn van Sies Marjan.

A post shared by Eva Chen (@evachen212) on

CFDA
Raf Simons