• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Meer bezoekers in Tassenmuseum Hendrikje door Barbie

Meer bezoekers in Tassenmuseum Hendrikje door Barbie

Meer bezoekers in Tassenmuseum Hendrikje door Barbie

Cultuur

Door Yasmine Esser

2 jan. 2015

Het is een recordaantal, zegt Tassenmuseum Hendrikje in een persbericht. Het afgelopen jaar heeft het museum in Amsterdam 85.000 bezoekers ontvangen. Dat is een stijging van 16 procent in vergelijking met 2013. Toen bewonderden 73.0000 mensen de tassencollecties.

Volgens het Tassenmuseum is de stijging mede te danken aan de drukbezochte Barbie expositie. De tentoonstelling 'Barbie’s Birthday Bash, 50 jaar Barbie in Nederland', trok begin 2014 in 3,5 maand meer dan 30.000 bezoekers. Vergeleken met dezelfde periode in 2013 is dat een toename van 50 procent. Drie generaties bezochten in groten getale deze expositie voor wie het weerzien met de populairste modepop ooit een feest van herkenning was. Barbie heeft hiermee bewezen nog altijd populair te zijn.

Dit jaar staat het museum in het teken van de zestigste verjaardag van de Chanel 2.55-tas. Vanaf 1 februari tot en met 1 mei zet het museum deze iconische tas in de spotlights. Daarnaast komt het Tassenmuseum in het voorjaar met een tentoonstelling die de kwestie ‘wat is mooi en wat is lelijk?’ ter discussie stelt.