• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Mode-illustrator Eline Jetten wint Joke Veeze Award 2018

Mode-illustrator Eline Jetten wint Joke Veeze Award 2018

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Cultuur

De Joke Veeze Award 2018, dit jaar een mode-illustratieprijs, is uitgereikt aan Eline Jetten (28) uit Rotterdam. Aan de prijs is een geldprijs van 3000 euro verbonden. Gönül Yigit (21) uit Arnhem kreeg de tweede prijs, goed voor 1000 euro, toegekend.

De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent een jaarlijks wisselende invulling: ontwerp, fotografie of styling en dit jaar dus modeillustratie. De opdracht was twee of drie mode-illustraties te maken voor een een avantgardistisch modemagazine, gebaseerd op de in Milaan in 1980 opgerichte Memphis Group, onder aanvoering van de Italiaanse ontwerper Ettore Sottsass.

In het persbericht van de Joke Veeze Foundation zegt de organisatie over de winnende serie illustraties: 'De kleding van de modellen weerspiegelt duidelijk de jaren tachtig. Op subtiele wijze zijn beroemde meubelontwerpen van de Memphis Group verwerkt.' Jetten, die een opleiding genoot aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, is naast illustrator ook model.

In de jury van dit jaar zaten mode-illustrator Piet Paris, modestylist Frans Ankoné en mode-illustrator en modeontwerper Machteld Schouten.

Het ingezonden werk van de vijftien genomineerden is nog tot en met zondag 1 juli te zien in de galerie.

Beeld Eline Jetten, Joke Veeze Award 2018

Eline Jetten
illustrator
Joke Veeze Award
modeillustratie
modeillustrator
Scroll down to read more