• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • MUD Jeans en Sea Shepherd organiseren Regenerate Festival

MUD Jeans en Sea Shepherd organiseren Regenerate Festival

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Het circulaire jeansmerk MUD Jeans en de internationale organisatie ter bescherming van het zeeleven Sea Shepherd organiseren op zaterdag 7 september het allereerste Regenerate Festival op het strand van Bergen aan Zee. Tijdens dit jaarlijkse duurzaamheidsevent is er een shortdocu te zien over Sea Shepherd met beelden uit onder andere de Discovery Channel documentaire “Chasing the Thunder.” Ook wordt de collectie Sea Shepherd by MUD Jeans gelanceerd.

“Met dit festival willen we laten zien wat mensen zelf kunnen doen om de klimaatverandering en het verdwijnen van de biodiversiteit te stoppen”, zegt Bert van Son, initiatiefnemer van het festival en oprichter van MUD Jeans. “Het zijn zware thema’s. Consumenten kunnen een groot verschil maken, maar dan moet iedereen wel nú in actie komen en andere keuzes gaan maken.”

Shortdocu met beelden “Chasing the Thunder”
Tijdens het festival is een korte documentaire over Sea Shepherd te zien met beelden uit onder andere de Discovery Channel documentaire “Chasing the Thunder.” De documentaire laat een gedeelte zien van de epische 110-daagse achtervolging van ’s werelds meest beruchte stroperijboot Thunder door Sea Shepherd. In twee zeeën en drie oceanen jaagden de milieuactivisten op het voortvluchtige vissersschip, dwars door ijsschotsen, stormen en gewelddadige botsingen, totdat de Thunder dramatisch zonk op de bodem van de Zuid-Atlantische Oceaan.

“Met beperkte middelen illegale activiteiten op open zee bestrijden en toch wereldwijd impact hebben, dat is wat Sea Shepherd doet. We zijn dan ook erg blij met het Regenerate Festival, waar mensen zich kunnen laten informeren en inspireren om in actie te komen voor een duurzamer leven”, aldus Geert Vons directeur van Sea Shepherd Nederland.

Lancering cross-over collectie Sea Shepherd by MUD Jeans

Tijdens het duurzaamheidsevent wordt ook de cross-over collectie van Sea Shepherd by MUD Jeans gelanceerd. De samenwerking tussen de organisaties heeft geleid tot een stoere collectie met een nautisch karakter.

Beach Cleanup and Meet the people!
De bezoekers kunnen verschillende duurzame mini-workshops volgen, kennis maken met de mensen achter Sea Shepherd en twee Beach Cleanups lopen van twee en drie kilometer. Aansluitend begint Sublime een party met de Wicked Jazz Sounds DJ-set, door Rob Manga en Leroy Rey. Het Regenerate Festival wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Dopper, Tony Chocolonely en WakaWaka.

Locatie: Botenclub Bergen, zaterdag 7 september, aanvang 14:00 uur, entree is gratis. Aanmelden via Eventbrite of Facebook.

MUD Jeans
Partner Content
Sea Shepherd