• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Nieuwe tentoonstelling Foam presenteert nieuwe manieren van mode gerelateerde fotografie

Nieuwe tentoonstelling Foam presenteert nieuwe manieren van mode gerelateerde fotografie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Foam, het fotografiemuseum in Amsterdam, presenteert in december een tentoonstelling die kijkt naar nieuwe manieren van mode gerelateerde fotografie. Dit meldt het museum in een persbericht. De tentoonstelling krijgt de naam ‘Adorned - The Fashionable Show’.

“Wat we eerst modefotografie noemden valt nu meer en meer binnen een spectrum van verschillende beeldtalen,” aldus het museum. Fotografen weigeren namelijk vaker te worden bestempeld als modefotograaf en ‘creëren hybride identiteiten waarin concepten van documentaire, podiumkunsten of de kroniek worden gepresenteerd in een fashion context’. Fotografen gebruiken wel de esthetiek van mode, maar niet om zich te concentreren op ‘het ideaal van perfecte lichamen en kostbaarste kleding’. Ze gebruiken het om verhalen te vertellen met onder andere onderwerpen over sociale en politieke exclusiviteit, identiteit en levenstijlen.

Deze nieuwe manieren van het bekijken en presenteren van aan mode gerelateerde fotografie neemt Foam onder de loep tussen 13 december en 11 maart 2020.

Adorned - The Fashionable Show
Foam
fotografiemuseum amsterdam