• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Ontwerper Mattijs van Bergen schenkt dertien ontwerpen aan Centraal Museum

Ontwerper Mattijs van Bergen schenkt dertien ontwerpen aan Centraal Museum

Door Caitlyn Terra

3 dec. 2019

Cultuur

Modeontwerper Mattijs van Bergen schenkt diverse kledingstukken aan het Centraal Museum in Utrecht. Dit maakt het museum bekend in een persbericht. In totaal gaat het om dertien ontwerpen.

“Mattijs speelt net als een aantal andere ontwerpers in onze collectie een belangrijke rol voor Nederland,” aldus modeconservator van het museum Ninke Bloemberg in het persbericht. “We hebben al werk van hem en samen met enkele halssieraden en schoenen die hij met United Nude ontwikkelde, vormen deze werken een prachtige link met onze bestaande collectie. Het is een eer dat hij zo’n genereuze schenking doet.”

Van bergen gaf het Centraal Museum als enige de gelegenheid een aantal werken te selecteren voor de modecollectie van het museum.“De ontwerpen van Mattijs van Bergen zijn een verrijking voor de verzameling van het Centraal Museum vanwege het multidisciplinaire karakter en experimentele insteek,” aldus artistiek directeur van het museum Bart Rutten in het bericht. “We zijn hem erkentelijk voor dit royale gebaar.” Van bergen staat bekend om plissés zin zijn werk en het integreren van sieraadobjecten in zijn ontwerpen.

De ontwerpen zijn te zien van 20 december tot en met 10 mei 2020 in het Centraal Museum.

Beeld: Portret door Martin Bouwman en beeld AW10 door Team Peter Stigter

Centraal Museum
Mattijs van Bergen