Voor het eerst in veertig jaar wordt in New York een tentoonstelling gewijd aan het werk van de legendarische couturier Pierre Cardin. Het Brooklyn Museum heeft de expositie 'Pierre Cardin: Future Fashion' aangekondigd, die deze zomer wordt geopend.

"Gedurende zijn decennia lange carrière heeft Pierre Cardin zich bewezen als meester kleermaker en intuïtieve zakenman, " stelt Matthew Yokobosky, Senior Curator Fashion and Material Culture van het Brooklyn Museum, in het persbericht.

Het retrospectief doorkruist de carriere van de Franse ontwerper vanaf de jaren vijftig, zo is in het persbericht te lezen. Te zien zijn 170 items uit 'het archief en atelier' van Cardin, waaronder de iconische 'target' jurk uit de Cosmocorps uit de jaren zestig, zijn bekende kraagloze jasjes en kostuums uit de film en theatherwereld van onder anderen Mia Farrow in A Dandy in Aspic (1968) en Jeanne Moreau in Bay of Angels (1963).

Pierre Cardin werd geboren in de omgeving van Treviso in 1922. Hij werkte eerst voor Schiaparelli en Dior om in 1949 zijn eigen bedrijf te starten. Aan het begin van de jaren vijftig veroorzaakte hij een revolutie in de haute couture met zijn abstracte en cirkelachtige vormen. Bovendien gebruikte Pierre nieuwe materialen als vinyl en paste hij kleurenschema's toe uit de op- en popart. Cardin was in 1959 de eerste die een modeshow voor een warenhuis organiseerde en introduceerde hij couture in 1975 in communistisch China. Ook was Cardin de eerste die mode voor een groter publiek bereikbaar maakte met een ready-to-wear collectie (confectie).

De modetentoonstelling Future Fashion is van 20 juli 2019 tot 5 januari 2020.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN