• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Saxion-opleiding Fashion & Textile Technologies gecertificeerd als Duurzaam Hoger Onderwijs

Saxion-opleiding Fashion & Textile Technologies gecertificeerd als Duurzaam Hoger Onderwijs

Door Caitlyn Terra

15 jul. 2021

Cultuur

Unsplash

De Fashion & Textile Technologies opleiding van Saxion Hogeschool is gecertificeerd met het keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs. Het kenmerk bewijst dat de opleiding de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties verankerd heeft in het onderwijsprogramma, aldus het persbericht.

Het opleidingsprogramma herkent en erkent de duurzaamheidsvraagstukken in de wereldwijde textielindustrie en daagt studenten uit deze vraagstukken te onderzoeken en er oplossingen voor te bedenken. Fashion & Textile Technologies werd beoordeeld aan de hand van vijf niveaus: ad-hoc, samenhangend, systematisch, partnergericht en impact op de samenleving. De opleiding heeft laten zien minimaal te voldoen aan niveau 3, aldus het persbericht.

De duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties, Sustainable Development Goals (SDG), bestaan uit 17 doelen die de wereld een betere plek moeten maken. De opleiding heeft laten zien te voldoen aan de onderwerpen Eerlijk werk & Economische groei, Industrie Innovatie en Infrastructuur en Verantwoorde consumptie en productie.