• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tassenmuseum Hendrikje koopt handtas Margaret Tatcher

Cultuur

Tassenmuseum Hendrikje koopt handtas Margaret Tatcher

Door Yenthe Stuurman

18 dec. 2015

De iconische grijze, leren handtas van Margaret Tatcher is tijdens een veiling gekocht door Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Het tassenmuseum kocht de tas met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Zabawas voor 16.250 pond (ruim 22.000 euro). Dat meldt DutchNews.

Het Londense veilinghuis Christie’s was verantwoordelijk voor de veiling, waar ruim 300 items uit het nalatenschap van Margaret Tatcher werden aangeboden. Een van de items was de iconische grijze, leren handtas van het merk Asprey uit 1980. Het museum laat weten de handtas een waardevolle aanvulling op haar collectie te vinden en zal via social media bekend maken wanneer de tas in het museum te zien is.

De voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk was onafscheidelijk van haar handtas. De tas stond symbool voor haar macht en werd ook wel haar ‘wapen’ genoemd, omdat ze er vaak mee op de tafel sloeg om haar mening kracht bij te zetten. Margaret Tatcher overleed in 2013 op 87-jarige leeftijd.

Tassenmuseum Hendrikje kreeg eerder dit jaar 4 tassen van Karl Lagerfeld. Ook de Franse ontwerper Felicie Bajard, van het tassenmerk Manufacture des Rigoles, deed zaken met het museum.

Vanaf Tweede Kerstdag is de iconische tas van Thatcher te zien in Tassenmuseum Hendrikje.

Beeld: Tassenmuseum Hendrikje