• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tassenmuseum Hendrikje stapt met nieuwe expositie ‘Sistaaz of the Castle’ af van tassen

Tassenmuseum Hendrikje stapt met nieuwe expositie ‘Sistaaz of the Castle’ af van tassen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

“Tassenmuseum Amsterdam is in beweging,” zo begint het persbericht over de tentoonstelling ‘Sistaaz of the Castle’ van modeontwerper Duran Lantink en fotograaf Jan Hoek. De nieuwe tentoonstelling draait bij het museum voor het eerst niet om tassen. Het bericht benadrukt dan ook dat het museum gaat van ‘een museum met tassen naar een dynamisch huis vol sprankelende verhalen’.

‘Sistaaz of the Castle’ zoomt in op een groep trans-sekswerkers in Kaapstad die bijna allemaal onder een brug wonen naast Kasteel de Goede hoop, maar desondanks gekleed gaan in de meest uitbundige zelfgemaakte outfits. Samen met Jan Hoek en Duran Lantink hebben de zeven ‘sistaaz’ hun dromen tot leven gebracht door middel van outfits.

Tijdens de Canal Parade in Amsterdam, op 3 augustus, staat de deur van het Tassenmuseum open en is het museum gratis te bezoeken, aldus het persbericht. Van 14 juli tot en met 1 september is het project te bezoeken in het Tassenmuseum Amsterdam. Van 12 juli tot en met 27 oktober is ‘Sistaaz of the Castle’ onderdeel van de tentoonstelling ‘Old Stock’ in het Centraal Museum Utrecht.

Duran Lantink
sistaaz of the castle
Tassenmuseum Hendrikje