• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tassenmuseum Hendrikje vertelt het verhaal van vluchtelingen met nieuwe expositie

Tassenmuseum Hendrikje vertelt het verhaal van vluchtelingen met nieuwe expositie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Cultuur

Ook Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam springt in op de vluchtelingen thematiek. Met de nieuwe expositie ‘The Stories We Carry’ vertelt het museum het verhaal van vluchtelingen aan de hand van de tas en bezittingen die zij meenamen op hun reis.

Voor de tentoonstelling zijn twaalf vluchtelingen geïnterviewd uit verschillende landen over hun vlucht en hoe hun situatie nu is. De persoonlijke verhalen zijn samengebracht met de tas die ze hebben gebruikt tijdens de reis.

Naast de verhalen van de vluchtelingen, worden ook de ontwerpen van Didi Aaslund tentoongesteld. Aaslund geeft samen met Floor Nagler workshops aan vluchtelingen op Lesbos in Griekenland. Lesbos is een van de plekken waar veel vluchtelingen aankomen na hun reis of tijdens hun doorreis naar andere gebieden. Tijdens de workshops maken ze tassen van aangespoelde reddingsvesten en rubberboten. De tassen kunnen vervolgens gebruikt worden voor de rest van hun reis of worden verkocht. Met de opbrengst van het project worden goede doelen gesteund.

De tentoonstelling is van 14 augustus tot en met 4 november 2018 te zien in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Beeld: Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje
The Stories We Carry
vluchtelingen