• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tentoonstelling couturier Frans Hoogendoorn Gemeentemuseum Den Haag

Tentoonstelling couturier Frans Hoogendoorn Gemeentemuseum Den Haag

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Gemeentemuseum Den Haag wijdt een tentoonstelling aan Frans Hoogendoorn. Hoogendoorn, genoemd in het rijtje van bekende couturiers Frank Govers, Edgar Vos en Frans Molenaar, zit ruim veertig jaar in het vak. In 1974 vestigde hij zich in Den Haag, waar hij een indrukwekkende clientèle opbouwde. Hoogendoorn richt zich op het kleden van adel en diplomaten. Ook het Koninklijk Huis klopt regelmatig bij hem aan, zo hullen koningin Máxima, prinses Irene en prinses Christina zich in zijn ontwerpen. In 2015 werd Hoogendoorn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Naussau

. Vorig jaar wist damesmodemerk La Dress Hoogendoorn te een exclusieve lijn.

"De tentoonstelling in het Gemeentemuseum is een eerbetoon aan de Haagse couturier en toont modetekeningen, filmmateriaal en vele hoogtepunten uit zijn oeuvre," zo stelt het museum in het persbericht.

De tentoonstelling is samengesteld door conservator Madelief Hohé, in een samenwerking met gastconservator Nicole Uniquole. Frans Hoogendoorn maakte met Nicole Uniquole een publicatie over zijn oeuvre, uitgegeven door Waanders en De Kunst.

´Frans Hoogendoorn, een Haagse couturier' is te bezoeken van 4 november tot en met 18 februari 2018.

Frans Hoogendoorn
Gemeentemuseum Den Haag