• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Victoria & Albert Museum zet tentoonstelling op over kimono’s

Victoria & Albert Museum zet tentoonstelling op over kimono’s

Door Caitlyn Terra

9 okt. 2019

Cultuur

Wat is de eerste gedachte die opkomt als het woord kimono’s valt? Velen zullen denken aan de traditionele kleding uit Japan. Het Victoria & Albert Museum in Londen laat met een nieuwe tentoonstelling zien dat er nog veel meer te ontdekken valt. Zo laat de tentoonstelling ‘Kimono: Kyoto to Catwalk’ bijvoorbeeld de internationale haute couture kant zien, maar ook kostuums van Star Wars films, aldus het persbericht.

Enthousiastelingen moeten nog even geduld hebben, de tentoonstelling opent pas op 29 februari 2020 de deuren. Items vanaf 1660 tot nu worden getoond. Onder andere een jurk die door Alexander McQueen is ontworpen voor zangeres Björk, een kimono van Living National Treasure Kunihiko Moriguchi, Star Wars kostuums, ontwerpen van Yves Saint Laurent, Rei Kawakubo en John Galliano maken deel uit van de expositie. In totaal zijn 315 items te zien.

Curator van de tentoonstelling, Anna Jackson voegt toe: “Van de verfijnde zeventiende eeuwse cultuur in Kyoto tot de creativiteit van de hedendaagse catwalk, de kimono is uniek in de esthetische waarde en culturele impact waardoor het een fascinerende plek heeft binnen het verhaal van de mode.”

De tentoonstelling is van 29 februari tot en met 21 juni 2020 te zien in het museum.

Beeld: Star Wars courtesy of LucasFilm Ltd

Kimono
Victoria & Albert Museum