• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Werk van 'veelbelovende ontwerpers' te zien bij het Tassenmuseum

Werk van 'veelbelovende ontwerpers' te zien bij het Tassenmuseum

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amsterdamse Tassenmuseum opent 7 september een expositie waarbij 'een nieuwe generatie ontwerpers' in de spotlight wordt gezet. In het persbericht is te lezen dat Martien Mellema eenentwintig 'veelbelovende ontwerpers uit de laatste lichting eindexamenstudenten van de Nederlandse academies' heeft geselecteerd.

Het Tassenmuseum onthult vast een tipje van de sluier: Niet alle ontwerpers zijn uitsluitend gespecialiseerd in het maken van tassen. Namen die worden genoemd zijn: Pauline Kolton, Dylan Westerweel, Jack Saul, Esra Copur, Juris Efneris en Bodil Ouédraogo.

“Talent Invasion is een lawine aan nieuwe ideeën. Het gaat om bevlogen nieuwkomers met originele en eigenwijze opvattingen, die ze hebben verwerkt in hun eindexamencollecties. Het zijn talenten op de grens van kunst en commercie, die nog niet hoeven te voldoen aan de commerciële verwachtingen van de industrie,” aldus gastcurator Martien Mellema in het persbericht.

Mellema is een bekende naam in de modeindustrie. Ze is onder andere contributor editor van Vogue Nederland en Vogue Man. Voor de opzet en inrichting van deze tentoonstelling heeft ze samengewerkt met concept designer Leonoor Ottink en visual storyteller Elin Visser.

De opening van de expositie is op zaterdag 7 september. Dan vindt in de stad Amsterdam Fashion Week plaats. 'Talent Invasion' is tot en met 27 oktober 2019 te bezoeken.

Het Tassenmuseum
Martien Mellema
nieuw talent
Talent Invasion
Tassenmuseum