• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Windowshopper: Mode in Arnhemse etalages

Windowshopper: Mode in Arnhemse etalages

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

In de stad Arnhem zijn twaalf etalages ingericht met creaties van Nederlandse modeontwerpers. Te bewonderen is mode van onder andere Liselore Frowijn, Mattijs van Bergen, Pauline van Dongen, Peet Dullaert, Bas Kosters, Hacked by, Rushemy Botter en Jef Montes.

Het project 'Windowshopper' is een intiatief van Museum Arnhem en Maison the Faux. Doel van het project is het profileren van Arnhem als modestad. De zeventien deelnemende ontwerpers hebben allen een link met de stad. De ene ontwerper is afkomstig van ArtEZ hogeschool voor de kunsten en de andere ontwerper woont of werkt in Arnhem.

De etalage met creaties van Jan Taminiau bijvoorbeeld, is gelegen bij Station Arnhem Centraal. Werk van Collectie Arnhem en Area wordt geëxposeerd in de oude Hema, mode van Sies Marjan in Hotel Haarhuis. Totaal telt de tentoonstelling twaalf adressen in leegstaande winkelpanden en etalages van (culture) partners.

Windowshopper is het tweede project dat buiten de museummuren van Museum Arnhem plaatsvindt. 19 november 2017 sloot het museum zijn deuren voor een grote verbouwing en vernieuwing, naar verwachting wordt het museum eind 2019 heropend.

Foto's: Etalages Jeff Montes, Peet Dullaert en Liselore Frowijn. Credit: Masha Bakker.

Leegstand
Maison The Faux
Modestad Arnhem
Museum Arnhem
Windowshopper