• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Zien: Mart Visser opent tijdelijk museum in Zandvoort

Zien: Mart Visser opent tijdelijk museum in Zandvoort

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Het historische gemeentehuis in Zandvoort is omgetoverd tot domein van de Nederlandse couturier Mart Visser. De tentoonstelling The Take-over toont recente haute couture collecties en iconische archiefstukken van de couturier. Dit werd middels een persbericht aangekondigd.

Als onderdeel vanThe Take-over presenteert Visser zijn exclusieve couture bruidsjurken uit zijn archief en de meest recente bruidsrobe. Ook is er een kamer met een ‘grafische explosie aan strepen en een ruimte met wapperende, stijlvolle couture jurken in kleurverloop’ en een kamer met luxe avondkleding.

Volgens het persbericht zijn de wanden en het plafond in de kamers van de burgemeester zwart geschilderd en de vloer is bedekt met honderden kilo’s grind. Aan de muren hangen ‘grote reliëfs en ruige schilderijen met de herkenbare koppen en tronies’, volgens het bericht in schril contrast met de couture-ontwerpen van Mart Visser.

Tijdens de tentoonstelling is in de catacomben van het gemeentehuis, normaal de kamers van de wethouders, een pop-up store gevestigd waar de kleurrijke prêt-à-porter zomercollectie van de ontwerper te koop is.

De Burgemeester van Zandvoort Niek Meijer laat in het persbericht weten dat hij met plezier en vertrouwen het gemeentehuis overdraagt aan Mart Visser: "Als gemeentebestuur maken wij ons sterk voor het toegankelijk maken van kunst voor een groot publiek. Daar zijn deze indrukwekkende exposities van Mart Visser in het Raadhuis en het Zandvoorts Museum prachtige voorbeelden van."

De tentoonstelling The Take-over is tot 1 juli 2018 te zien in het Raadhuis Zandvoort gelegen aan het Raadhuisplein. Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Beeld: Tentoonstelling The Take-over van Mart Visser

gemeentehuis Zandvoort
Mart Visser
The Take-over