• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Adidas CEO Herbert Hainer blijft tot 2017

Adidas CEO Herbert Hainer blijft tot 2017

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Herbert Hainer, CEO van Adidas, wil tot het einde van zijn contract voor het merk blijven werken. Het bestuur van het Duitse sportmerk is al op zoek naar een opvolger voor Hainer, die onder vuur kwam te liggen nadat het merk hun marktaandeel verloor aan Nike. Dat meldt Fashionmag.

Het contract van Hainer, die sinds 2001 in dienst is van Adidas, loopt in maart 2017 af. Begin vorig jaar werd het contract van de CEO nog verlengd door het bestuur, maar in februari liet het bestuur weten op zoek te zijn naar een opvolger.

In een persconferentie liet Hainer weten dat er inmiddels veel is veranderd en dat hij klaar is voor 2016. Hij verwacht dat de omzet in zijn laatste jaar als CEO nog zal toenemen. Daarnaast vertelde hij dat de aandelenkoers met 60 procent is toegenomen in het afgelopen jaar. Daarmee is het merk een van de sterkste presteerders in de Duitse DAX Index.

Hainer zegt zich niet onder druk gezet te voelen door de nieuwe high-profile investeerders die het merk heeft aangetrokken in het afgelopen jaar. “Investeerders zijn allemaal tevreden. Ze houden van het merk Adidas. Het is een sterk merk en dat is wat ze interessant vinden,” laat hij weten.

Het bestuur neemt de tijd om zowel interne als externe kandidaten te overwegen en Hainer zegt geen haast te hebben om af te treden. “Natuurlijk blijf ik tot het einde van mijn contract.”

Beeld: Adidas

Adidas
Herbert Hainer