• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Adidas zoekt nieuwe CEO
Adidas zoekt nieuwe CEO

Mensen

Adidas zoekt nieuwe CEO

Door Anne Buis

19 feb. 2015

Het bestuur van het Duitse Adidas is de zoektocht naar een opvolger van CEO Herbert Hainer gestart. Volgens berichten is Hainer onder druk gezet door investeerders, nadat bekend werd dat zijn contract verlengd werd tot 2017. Dat meldt WWD.

Hainer heeft zijn vertrek in een brief aan zijn personeel bevestigd, nadat hij in maandblad Manager Magazin schreef dat het bedrijf op zoek was naar een opvolger. Hij was sinds 2001 CEO en tevens de langstzittende CEO van Adidas. "De raad van commissarissen zal op zoek gaan naar de best mogelijke kandidaat voor mijn opvolging, zowel binnen als buiten de Adidas Group," schreef hij. "Dit zal een langdurig proces zijn dat net begonnen is."

Adidas wil niet zeggen of Hainer aanblijft tot 2017. De aandelen van Adidas stegen na het nieuws over zijn vertrek met 4,4 procent.

CEO Hainer kwam onder druk te staan toen Adidas marktaandeel verloor aan grote concurrent Nike, die volgens WWD ‘beter is in het creëren van een buzz onder consumenten‘. Vorige maand meldde Adidas een omzetstijging van 2 procent in 2014 tot 14,8 miljard euro, mede dankzij de sponsoring van het Duitse voetbalteam tijdens het WK. De volledige jaarresultaten worden op 5 maart gepresenteerd, tevens wordt op 26 maart een nieuw vijfjarenplan voor Adidas bekend gemaakt.

Naast Adidas maakte concurrent Nike ook onlangs bekend afscheid te nemen van zijn CEO: Donald W. Blair gaat in juli 2015 met pensioen en zal worden opgevolgd door de huidige CFO Andrew Campion.